Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Preview Rallysprint van Moorslede

Geschreven door  Mrt 07, 2019

Openingsmanche en testsessie van het VAS kampioenschap

We naderen midden maart en dan is het opnieuw de beurt aan Autoclub Dadizele om uit te pakken met de Rallysprint van Moorslede. Noteert u zondag 10 maart als startschot van een lang seizoen in de VAS regionale Rally. De “Rallysprint van Moorslede” blijft trouw aan zijn concept. Vier passages over de gekende klassementsproef, die hetzelfde is als vorig jaar, van iets meer dan 10 kilometer in en om Dadizele. Een geliefde proef bij de regionale rallyrijders want het geeft iedereen vroeg op het seizoen de kans om het herstelde, opgeblonken of nieuwe materiaal de sporen te geven in een heuse competitie terwijl de langere servicetijd tussen de passages ervoor zorgt dat afstellingen, kinderziektes en pech ter plaatse kunnen worden verholpen! Een levensechte testsessie als het ware.

Opnieuw ligt de Rallysprint van Moorslede in rechtstreekse concurrentie met die andere grote regionale rally, maar dan over de taalgrens in Hannuit. Dat heeft zijn weerslag voor bepaalde inschrijvingen. Toch even opmerken dat Jean-Louis Deroeck en Jean-Pierre Blaton, beiden van de “Motor Club van Hannuit”, wel hun Porsche aan de start brengen in...Moorslede! Een absolute topper valt er te noteren: Gunther Monnens, die vergezeld van Moorsledenaar Nick Degryse, zal aan de start met een Skoda Fabia R5. Hij is dan ook de gedoodverfde favoriet voor de zege in deze editie 2019. Achter hem moeten we voor de podiumplaatsen vissen in het peloton aan Mitsubishi Lancer EVO's, met voorop Steve Bécaert en thuisrijder Bert Coene, beiden in goed geprepareerde machines. Maar er zijn dan nog een handvol rijders die kunnen schitteren met hun Japanse machinerie. Uiteraard moeten we ook nog rekening houden met de Escort van Pieter-Jan Maeyaert en met een handvol krachtige Beierse machines. Kortom, alle kansen liggen te grabbel voor vele klassementsrijders en regionale helden!

De wedstrijd wordt eveneens in traditionele “regionale” orde afgewerkt met eerst de “moderne” wagens, van de kleine nummers naar de toppers met de grote nummers en daarna de Historics van kleine nummers naar grote nummers. Het zenuwcentrum wordt zoals steeds de grote tent in de schaduw van de basiliek van Dadizele en een armlengte weg van het iconische café “De Pompeschitter” op de Markt in Dadizele.

Genummerde deelnemerslijst

Meer info -> www.rallysprintmoorslede.be

 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws