Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Woensdag, 27 januari 2021

logo rally online

Rally Online België

Hans Weijs Jr. pakt tweede overwinning op de Monteberg

Geschreven door  Mei 06, 2019

Precies 2 jaar na hun eerste zege hebben Hans Weijs en copiloot Arne Bruneel opnieuw de Rally van de Monteberg gewonnen. Het Nederlands-Belgisch team kwam aan de start met de nagelnieuwe Volkswagen Polo R5 van Hans Weijs Motorsport.

“Nieuw kan je echt wel letterlijk nemen,” lacht Hans. “We zijn de wagen donderdag gaan afhalen bij Volkswagen, we hadden voor de start amper 3 kilometer met de wagen gereden…. De eerste proef was ik ook verrast van mijn chrono want we zijn echt wel voorzichtig gestart.”

Vanaf de derde proef werden op één na alle scratches gereden door de Nederlandse piloot. “Bij de start van Busseboom zei ik meteen tegen Arne: Hier krijgen we 10 seconden aan ons been. De proef lag nat, maar door de stevige wind droogde het heel snel op en daar konden onze achtervolgers van profiteren.”

Naar het einde toe haalde piloot Hans Weijs nog eens alles uit de kast, bij de laatste doortocht op kp Dikkebus lag de gemiddelde snelheid van de Volkswagen Polo op iets meer dan 118 km/uur... Uiteindelijk sloten Hans en Arne de wedstrijd af met iets meer dan 40 seconden voorsprong.

Voor copiloot Arne is dit de tweede zege in zijn thuiswedstrijd. “En mijn mooiste wedstrijd ooit,” vult Arne aan. “We maakten proef na proef progressie. Dit smaakt natuurlijk naar meer. Uiteraard wil ik heel graag samen met Hans in Ieper rijden met deze Polo maar die wedstrijd is ook heel duur…”

“Na 80 kilometer begin ik de wagen al wat beter te kennen, maar om nog sneller te gaan moet ik eerst nog betere afstellingen vinden. Maar het was een geslaagd weekend! De proeven zijn hier heel mooi en de sfeer was top. Ik hoop hier volgend jaar opnieuw aan de start te staan!”

Tijdens de Rally van de Monteberg kreeg het team steun de vaste sponsors van Hans Weijs en ook van heel wat lokale partners van Arne: Pleisterwerken Rappla, Brasserie de Rare Vos, Bouwwerken Degrave en Prefab Beton Valcke. “Ik ben heel tevreden dat ik mijn sponsors kan bedanken met de zege, maar op mijn beurt moet ik zeker ook Hans en zijn volldige team bedanken voor het ongelooflijke weekend,” besluit Arne.

Laatst aangepast op Maandag, 06 mei 2019 17:59
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws