Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 25 februari 2020

logo rally online

Rally Online België

Rally van Staden: debuut voor de gloednieuwe Porsche van Andy Lefevere

Geschreven door  Aug 14, 2019

Morgen zal Andy Lefevere in de Rally van Staden zijn gloednieuwe Porsche 997 GT3 laten debuteren. De zaakvoerder van Yprauto werkte anderhalf jaar aan deze Porsche. “Natuurlijk ging dit veel sneller kunnen, maar ik wou niet zo maar een Porsche… Op de motor na hebben we alle onderdelen onder de loep genomen. Je kan onze wagen totaal niet vergelijken met een andere 997.”

De oranje Porsche van Andy heeft een heel andere een heel andere vering, de wagen staat iets hoger dan de andere GT’s. Hierdoor krijgt men een een veel langere slag, wat op de Belgische zeker een voordeel zou moeten geven. Ook werkt men met een andere versnellingsbak, er werd gekozen voor Sadev. Qua prestaties zal dit geen voordeel zijn, maar de Sadev versnellingsbak is goedkoper in onderhoud en ook veel eenvoudiger om zelf aan te werken. “We kregen toestemming van de RACB voor deze versnellingsbak, op voorwaarde dat de wagen een minder hoge topsnelheid zou halen. Onze Porsche stopt aan 206, maar dat is meer dan snel genoeg voor mij…”

“We zullen pas morgen zien of we de juiste keuzes hebben gemaakt. Er bestaat immers geen handleiding om een rallywagen te bouwen. Dit seizoen zie ik als een jaar om te leren, maar met zo’n wagen moeten de tijden natuurlijk ook goed zijn in een leer jaar,” lacht Andy die in Staden Patrick Snijers als referentie krijgt. “Ik ga me zeker niet laten opjagen, en als ik 10 seconden moet laten liggen om iets uit te proberen zal ik dat ook doen. Hopelijk blijft het droog want ik heb nog geen meter gereden met de wagen in de regen.”

Na de Rally van Staden, de thuiswedstrijd van Andy, staan nog de ConXion Omloop van Vlaanderen en de Hemicuda op het programma. Na Roeselare zal nog gekeken worden of er nog budget is om eventueel de East Belgian Rally toe te voegen aan het programma.

“Ik wil vooral mijn sponsors bedanken die dit mogelijk maken, en zeker ook Pedro die heel veel van zijn vrije tijd heeft opgeofferd om de Porsche te helpen bouwen. “ besluit Andy.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws