Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Short Rally van Kasterlee: Erik van Loon met een Subaru Impreza S14 WRC aan de start

Geschreven door  Aug 22, 2019

Zoveel mogelijk kilometers maken in competitieverband, dat is wat Erik van Loon wil in aanloop naar Dakar 2020. Dat doet hij niet alleen in de Cross Country, maar ook in een aantal normale rally’s en over anderhalve week tijdens de 24-uurs van Barcelona. Daarvoor vindt nu de test plaats op Circuit de Catalunya. Aanstaande zondag wacht eerst nog de Short Rally van Kasterlee met de Subaru Impreza S14 WRC.

Tijdens de 24-uurs van Barcelona rijdt Van Loon met de Renault Sport R.S. 01 en dat doet hij samen met Harrie Kolen, Hoevert Vos en Jarno Goesten. “Harrie en ik hebben al eens de 12-uurs van Mugello gereden. Op het circuit rijden met de Renault is geweldig. Je moet zo ontzettend laat remmen anders verlies je heel veel tijd. De 24-uurs van Barcelona start op 31 augustus om 13 uur, we zijn ingeschreven in de Am-klasse. Hoe de concurrentie precies zal zijn, weet ik niet, maar we gaan natuurlijk altijd voor het podium. Het belangrijkste van een dergelijke race is uitrijden en dat willen we doen door zoveel mogelijk uit de technische malheur te blijven.”

Aanstaande zondag rijdt Van Loon de Short Rally van Kasterlee samen met Harmen Scholtalbers. “Ik kreeg de kans om daar met de Subaru WRC te rijden. In Nederland en België mag je daar eigenlijk niet meer mee rijden. In Kasterlee, een regionale wedstrijd, mag het wel. Dat wordt dan totaal anders dan met de Renault R.S. 01. Er doen enkele R5-en mee en Piet van Hoof is er ook bij. Dus ik hoop op een leuke rally.”

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws