Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Johan Dekens laat Porsche 991 GT3 debuteren in Rally van Zuid-Limburg

Geschreven door  Nov 07, 2019

Belgische première

Johan Dekens, gespecialiseerd in Porsche en Classic Cars, pakt nu zondag in de Rally van Zuid-Limburg uit met zijn nieuwe Porsche. Het betreft een Porsche 991 GT3, die nog niet eerder op Belgische wegen te zien was.

"Het is de eerste Porsche 991 GT3 die op de Belgische rallywegen te zien zal zijn. We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de opvolger van de 997 GT3. In grote lijnen is de 991 niet zo verschillend van zijn voorganger. Porsche Motorsport gebruikte voor de 991 GT3 MK1 dezelfde krachtbron als de 997 GT3 MK2, de 3.8 motor. De sequentiële bak wordt niet meer bediend via een schakelpook maar met schakelpeddels aan het stuur, wat natuurlijk wel een hele aanpassing gaat zijn.

De ophanging is grotendeels gelijk aan de 997, met uiteraard enkele verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Ondanks de grote gelijkenissen met zijn voorganger zal het een hele aanpassing worden om met de 991 de baan op te gaan. Aangezien we op voorhand geen testsessie konden doen met de 991 is het doel van de wedstrijd gewoon de wagen leren kennen en een goede afstelling zien te vinden en uiteraard de eindstreep zien te halen," aldus Johan.

De Porsche gaat met startnummer 17 de baan op.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws