Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 31 maart 2020

logo rally online

Rally Online België

Gilles Pyck en Nick Degryse samen aan de start in Moorslede met Ford Fiesta R5

Geschreven door  Dec 17, 2019

Moorsledenaar Nick Degryse stond in de laatste vier edities van de Rallysprint van Moorslede steeds op het podium. Hiervoor bracht hij reeds twee keer Tim Van Parijs (Ford Fiesta R5 - Porsche 997 GT3) en twee keer Gunther Monnens (Porsche 997 GT3 - Skoda Fabia R5) aan de start.

Nick: "Toen ik dit jaar de rallysprint van Moorslede won aan de zijde van Gunther Monnens was het mijn bedoeling om te stoppen als co maar al gouw trokken trouwe sponsors aan mijn mouw om verder te doen... Toen we het nieuws vernamen dat de rallysprint een rally zou worden hebben we de koppen bij elkaar gestoken en zijn we tot de conclusie gekomen om een jonge piloot uit de streek te steunen. En waarom dan niet een jongere de kans geven om te proeven van een R5?"

Lang hoefde Nick niet na te denken wie dat jong talent ging worden... Er werd meteen aan Gilles Pyck gedacht, hij werd dit jaar vice-kampioen in het Junior BRC. 

"Toen we aan Gilles het voorstel deden om met een R5 te rijden zag hij dit meteen zitten... Vanaf toen ging het allemaal heel snel. Het budget is nu reeds zo goed als rond en het is nog 3 maanden voor de wedstrijd," vult Nick aan.

"Ik wist eigenlijk niet goed wat me overkwam toen Nick met dit voorstel kwam... De zoektocht naar sponsoring is vaak heel moeilijk, en plots kwam dit voorstel uit het niets. Het is natuurlijk een droom om een volledig seizoen met een R5 te rijden, maar financieel is dit voorlopig nog niet aan de orde. We gaan in Moorslede dan ook voluit genieten van deze kans en zonder al te veel risico's de R5 ontdekken," aldus Gilles.

De auto wordt een Ford Fiesta R5 van de eerste generatie maar wel met de nieuwste evoluties, deze zijn vooral heel betrouwbaar. Zo is dit de ideale wagen om voor de eerste keer van een R5 te proeven.
"Specifieke ambities zijn er niet, ik wil vooral aan de finish staan en ons amuseren en ik hoop dat Gilles zich in de kijker kan rijden en vooral kan bijleren. Bij deze wil ik ook al mijn trouwe en nieuwe sponsors bedanken voor de steun want zonder hen natuurlijk geen rally!" besluit copiloot Nick Degryse.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws