Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 09 juli 2020

logo rally online

Rally Online België

Terugblik van L&C Rallying op 2019

Geschreven door  Dec 31, 2019

Het rallyseizoen 2019 is alweer voorbij. Het tweede jaar met de ‘nieuwe’ Saxo. Het eerste jaar met enkele upgrades.

Tijdens de winter 2018-2019 hebben we veel werk gehad aan de wagen. We zijn overgeschakeld van een MA versnellingsbak, welke onder iedere Peugeot 106 en Citroën Saxo te vinden is, naar een BE versnellingsbak. Deze BE versnellingsbak is veel sterker maar bijgevolg ook veel groter. Het was dus niet vanzelfsprekend om alles passend te krijgen, eens te meer omdat er draai en frees werk aan te pas kwam om de juiste verhoudingen te vinden. Uiteindelijk, dankzij de hulp van Blix Motorsport, is dit allemaal goed gelukt. Jammer genoeg hebben we wel de eerste rally op onze kalender hierdoor gemist.

We hebben ons seizoen dus gestart in Dinant. Circuit des Ardennes, een compleet nieuwe rally voor ons beiden. 4 nieuwe kp’s die ieder 3 keer moesten gereden worden. De rally op zich verliep voor ons redelijk vlekkenloos, voor de organisatie niet zo. De eerste kp hebben we geen enkele keer kunnen rijden door de talloze annulaties. De wijzigingen aan de wagen waren ook direct merkbaar. De verhoudingen komen beter uit, we zijn sneller weg uit de bochten en de sper zorgt ervoor dat we wat minder wielspin hebben. Circuit des ardennes sloten we af op een 16de plaats algemeen in Div. 123 en 5de in onze klasse. Je merkt al aan deze uitslag dat de klasse 3-9 niet stilstaat al het om algemeen resultaat gaat…

Na circuit des Ardennes kwam Ralllye de la Principaute aan de beurt. Een rally die voor het eerst georganiseerd werd in de streek rondom Alleur. Alleur ligt zo heel ver van Herk-de-Stad, de veldwegen zijn wel gelijkaardig, enkel is er meer hoogte verschil. Beide voelde we ons best thuis op deze wegen. Hier hebben we een foutloze rally gereden en eindigde we op het podium in onze klasse: 3de! (10de div 123)

Ons plan was oorspronkelijk om de Rallysprint van Achene te rijden, maar door ziekte van Gunther hebben we moeten uitwijken naar Marchin. Deze rallysprint gebruikt een deel van de Condroz KP, Perwez-Marchin als parcours. Het parcours opzich was magnifiek, de omstandigeden idem. Het regende al heel de dag (viel samen met de 24H in spa die 6 uur stil lagen door regen). Jammer genoeg voor de organisatie waren er mensen met kwaad opzet aan het werk en waren er enkele harde sorties. Dit zorgde ervoor dat wij uiteindelijk 2 van de 4 kp’s hebben kunnen rijden. De eerste kp in de regen hebben we ook een ‘tragere’ deelnemer voor ons gehad die weigerde plaats te maken voor ons. Het kwam zo ver dat er bijna een sortie aan te pas kwam door toedoen van deze deelnemer. (deur brutaal dichtdoen als we ernaast kwamen) Frustratie was al groot door het lange wachten, maar dit was dan ook de druppel.

Marchin wouden we rap vergeten, evenals rallysprints rijden. Er moet maar één zaak misgaan en je hebt het aan je broek. Wachten en wachten. In Marchin waren we om 07.30 ter plaatsen, maar om 13.30 hadden we nog altijd geen kp gereden….. Al een geluk de 'pain saucise' niet ver van de start te verkrijgen was.

Als laatste dit jaar zijn we van start gegaan in Kasterlee. Ik keek hier enorm naar uit vermits het parcours gelijk was aan vorig jaar. Eindelijk eens met bestaande nota’s op pad en hier meer detail in brengen. Uiteindelijk liep Kasterlee niet zoals gehoopt, Gunther voelde zich totaal niet goed in zijn vel acher het stuur. Het was droog warm weer, je kan je nagenoeg niet beter inbeelden. Dit had in Kasterlee het nadeel het parcours volledig kapot gereden werd door de 4x4. Kasseien kwam los op de weg te liggen, klinkers kwam naar boven en los. Deze hebben we verscheidene keren veel te hard geraakt waardoor de wagen schade opliep aan de onderkant. Hier kan Gunther zelf moeilijk mee overweg, we steken tenslotte veel werk in de wagen en dan door zo toestanden rij je alles kapot/krom. Bijgevolg is het gas ook gelost en hebben we Kasterlee proberen foutloos en vooral zonder brokken te eindigen. Vier wedstrijden in een jaar, het lijkt niet veel maar we hebben ons toch geamuseerd. De updates voor volgend jaar liggen ook al klaar (en sommige al gemonteerd). Volgend jaar hopen we terug van de partij te zijn startende in Hannuit!

Als laatste willen we iedereen nog eens bedanken die ons helpt voor, tijdens en na de rally’s we rijden. Zonder hun is dit gewoon allemaal niet mogelijk!! En hierbij horen ook alle organisaties!! Voor het rallyseizoen 2020 zijn we weer opzoek naar de nodige budgetten/hulp om er weer een mooi jaar van te maken. Voel jij je aangesproken om als vrijwilliger in een jong dynamisch team te sleutelen aan onze Saxo? Of kan je ons helpen met transport van de wagen? Wil je je jouw bedrijf in de kijker zetten door middel van stickers op onze wagen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren voor meer info. Dit kan via onze Facebookpagina of via een privé-bericht naar Gunther of Bart.

 

Foto: I.W. Rallyphoto

Laatst aangepast op Woensdag, 01 januari 2020 12:06
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws