Print deze pagina

VAS schrapt alle kampioenschappen voor 2020

Geschreven door  Mei 09, 2020

Dat de Covid-19 pandemie ons serieus in de greep heeft hoeven we u alvast niet meer te vertellen. Helaas heeft dit ook serieuze gevolgen voor onze sport. Na het annuleren van tal van wedstrijden én de zeer onzekere tijd die ons nog te wachten staat heeft de VAS de beslissing genomen om in 2020 alle kampioenschappen te annuleren. We kunnen ons voorstellen dat dit geen makkelijke beslissing was maar we zijn er zelf van overtuigd dat dit de enige en juiste beslissing is. 

"Het is duidelijk geworden dat 'aan autosport' doen in deze dagen geen prioriteit is. Het Coronavirus overheerst ons denken en doen en raakt ons allemaal heel hard. De huidige beperkingen, waarvan het einde nog niet in zicht is, hebben enorme gevolgen voor het verdere verloop van het ondertussen zeer beperkte seizoen.

De Raad van Bestuur van de Vlaamse Autosportfederatie heeft hierbij de volgende beslissingen genomen:

- Alle kampioenschappen 2020 (rally, rallysprint, slalom, rittensport, classic, challenge marathon, rallycross) komen te vervallen. Hierdoor zal ook de VAS Victory 2020, voorzien op 24-1-2021, uitgesteld worden naar januari 2022.

- Organisatoren die hun voorbereidingen voortzetten om hun wedstrijd alsnog te organiseren op de voorgestelde datum kunnen genieten van de volle steun van de VAS.

- Organisatoren die een alternatieve datum hebben gevonden voor hun wedstrijd, kunnen dit reeds melden aan het VAS-secreteriaat. Hou wel rekening met alle factoren waaronder bestaande data voor nationale en regionale wedstrijden, de beslissingen van de overheid, ... De Raad van Bestuur zal na overleg zo snel mogelijk meedelen of de atlernatieve datum kan worden toegekend.

De Raad van Bestuur wenst en hoopt dat we dit jaar nog allemaal enkele maanden van onze geliefkoosde sport kunnen genietenn maar is er zich van bewust dat een eerlijk kampioenschap in de verschillende disciplines niet meer tot de mogelijkheden zal behoren," aldus de Raad van Bestuur.

 

 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be