Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Cédric Cherain wint de Station Le Seau Monteberg Rally

Geschreven door  Aug 31, 2020

Superstage bewijst dat een rally Covid-proof georganiseerd kan worden

Met de Station Le Seau Monteberg Rally kwam de rallysport in ons land opnieuw op gang na de gezondheidscrisis. De organisatie bewees dat rally's perfect Covid-proof georganiseerd kunnen worden. Fans die een van de 1.200 tickets hadden bemachtigd, namen plaats in zes afgebakende, veilige en ruime publiekszones. Elk van hen was vooraf geregistreerd, werd onderworpen aan een temperatuurmeting en moest de handen ontsmetten. De teams bleven in bubbels, het servicepark werd afgesloten en elke bezoeker, deelnemer en medewerker droeg een mondmasker. Club Superstage bewees dat covid-proof rally's organiseren mogelijk is en ook de rallyfans respecteerden de nieuwe spelregels voorbeeldig.

Op sportief vlak maakte het wisselvallige weer er een extreem verraderlijke editie 48ste editie van. Heel wat tenoren lieten zich verrassen, zoals Sébastien Bedoret, die op de allereerste proef, aan het kapelletje van Dikkbus, domweg in de gracht schoof. Op de derde proef ging Davy Vanneste, die na twee proeven even de leiding in handen had, de boer op en vast kwam te zitten in het veld. In de allerlaatste ronde vielen nog twee kleppers uit. Gilles Pyck, op dat moment schitterend vierde bij zijn debuut met een Ford Fiesta R5, moest zijn wagen met mechanische problemen aan de kant zetten op de voorlaatste proef. En nog was het niet gedaan, want in de allerlaatste bocht verspeelde Vincent Verschueren, voor de eerste keer genavigeerd door Filip Cuvelier, zijn mooie tweede plaats door een schuiver in een gracht.

Cédric Cherain liet zich de ganse dag niet op een foutje betrappen. Hij stuurde de Skoda Fabia R5 Evo van PTR naar een prachtige overwinning. "Ik begon voorzichtig aan de wedstrijd om ritme op te doen en ik hou wel van moeilijke omstandigheden en regenweer. Het belangrijkste is dat ik de wedstrijd gewonnen heb zonder een schrammetje op de auto te rijden," vertelde Cédric Cherain. "De proef van Dikkebus was bekend terrein van mijn deelnames aan de Ypres Rally, maar de proef van Busseboom kende ik niet. Het parcours lag er wel enorm verraderlijk bij, met veel modder op de baan. Het was een mooie test voor de WK-manche in Ieper in november."

Door de schuiver van Vincent Verschueren, schoof Melissa Debackere op naar de tweede plaats. Een knap resultaat voor de dame uit Wervik, die in de openingsronde tijd verloor door een lekke band. De derde plaats ging naar de winnaar in Historic, Paul Lietaer, met zijn Ford Escort Cosworth. De snelle Snor moest in de eerste helft van de wedstrijd zijn meerdere erkennen in Stefaan Stouf met zijn Ford Sierra Cosworth, maar de mechaniek van de Sierra gaf vroegtijdig de geest.

Andy Lefevere eindigde met zijn Porsche 997 GT3 op een knappe vierde plaats. "Zonder mijn foutje, waarbij ik achterwaarts in een veld schoof deze namiddag, had ik op het podium gestaan. De piloot heeft een foutje gemaakt, maar het belangrijkste is dat de Porsche het weer foutloos deed," lachte Andy. Gunther Monnens, zijn Porsche-collega, strandde na koppelingsproblemen op de 7de plaats.

De vijfde plaats leek naar Kurt Boone te gaan, maar de piloot uit Reningelst had pech op de voorlaatste proef. "We werden in Dikkebus opgehouden door Gilles Pyck die technische problemen had. Daardoor kon Steve Bécaert ons in het klassement net passeren," vertelde Boone. De vijfde plaats was dus voor lokale specialist Steve Becaert.

Bjorn Syx was blij met zijn achtste plaats in de gekende BMW M3. "Het was toch speciaal dat de rally dit jaar naar mijn woonplaats Poperinge verhuisde. Ik heb ervan genoten, al was het weer zeker niet optimaal voor mijn BMW," vertelde Syx.

Niels Reynvoet, 11de achter Jourdan Serderidis en Jeoffrey Lerminez, verloor in de openingsronde veel tijd door defecte ruitenwissers. In de slotfase liet de jonge Oost-Vlaming zich gelden door alle snelste tijden van de tweede helft van de wedstrijd op de tabellen te zetten. Veelbelovend voor het vervolg van het Jobfixers BRC. Steven Dolfen, 12de algemeen, was de ganse dag de snelste bij de voortrekkers.

De volgende organisatie van Club Superstage is de Aarova Rally in Oudenaarde op 10-11 oktober, tevens de tweede wedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020.

Bekijk hier het volledige eindklassement.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws