Print deze pagina

Hemicuda Rally krijgt groen licht van overheden

Geschreven door  Sep 17, 2020

Maar onder strikte voorwaarden...

De Hemicuda Rally komt in de laatste rechte lijn, na dat zowel de provinciale als gemeentelijke overheden vandaag de covid- en veiligheidsplannen voor de rally goedkeurden. Daarmee is de laatste horde genomen. We krijgen een Hemicuda Rally mét publiek en mét buitenlandse deelnemers. Weliswaar onder strikte voorwaarden.

Toeschouwers worden beperkt in aantal en zij zullen zich op voorhand online moeten registreren. Zij zullen de keuze moeten maken voor één enkele klassementsproef. Op die ene klassementsproef kunnen ze zich dan wel vrij bewegen binnen een aantal publiekszones, waarvan er 3 à 4 per KP werden uitgewerkt. Buiten die publiekszones geldt een absoluut toeschouwersverbod.
Uiteraard gelden de algemene covid-maatregelen, zoals o.a. het verplicht dragen van een mondmasker en het respecteren van de 1,5 meter social distancing. Daarnaast zullen covid-stewards de temperatuur van de toeschouwers opmeten, en zullen de handen ontsmet moeten worden bij het betreden en verlaten van de zones. Er zal tijdens de volledige wedstrijd ook een alcoholverbod zijn.

Voor de deelnemers geldt er een beperking op het aantal crew-leden. Naast piloot en copiloot zal er een beperking zijn van maximum 4 personen in het assistentiepark. Er zal ook slechts 1 (service)voertuig per team op het servicepark mogen staan. Binnen het park gelden de algemene covid-regels, bovendien zal het park verboden terrein zijn voor toeschouwers. Ook buitenlandse deelnemers worden toegelaten, maar net zoals reguliere toeristen dienen zij de maatregelen te respecteren die samenhangen met de covid-kleurenzone van hun regio van herkomst. Het deelnemersveld van de Hemicuda Rally wordt hiermee zéér aantrekkelijk, het zal dit jaar voor de lokale rijders niet zo eenvoudig worden om een podiumplaats te bemachtigen ...

Zeer goed nieuws dus, alhoewel we toch de vingers gekruisd moeten houden … De organisatie kreeg dan wel op alle vlak een groen licht, het wordt toch nog bang afwachten en hopen dat er zich in de komende vijf weken geen lokale uitbraken van het covid-19 virus voordoen. In zo’n geval is het alsnog niet uitgesloten dat de nationale veiligheidsraad, of de lokale/provinciale overheid bijkomende maatregelen oplegt. 

Midden oktober wordt de deelnemerslijst gepubliceerd en opent de registratie voor de toeschouwers. Per KP zullen maximum 400 toeschouwers worden toegelaten.

Meer info: www.hemicuda.be

Laatst aangepast op Donderdag, 17 september 2020 18:33
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be