Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zondag, 03 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Melissa Debackere snelste in eerste Short Rally Moorslede

Geschreven door  Mrt 21, 2022

Afgelopen weekend won Melissa Debackere de Short Rally van Moorslede, ze schonk ook copiloot Nick Degryse zijn tweede opeenvolgende zege in Moorslede. Melissa was meteen in het goede ritme en had de ganse wedstrijd aan Vincent Verschueren een stevige tegenstander…

“We hadden een super weekend,” opent Melissa. “Sinds eind vorig seizoen voel ik me echt één met de Skoda Fabia, het doet me terug denken aan de periode met de Toyota Corolla WRC. Weet dat ik al van 2016 met deze wagen rij, het is eigenlijk al een oldtimer tussen de R5 wagens (lacht). Maar mijn papa maakt dat de wagen steeds mechanisch perfect in orde staat en dat loont! We kennen ondertussen ook de auto volledig, ik kan bij wijze van spreken mijn naam schrijven ermee.”

“Mijn doel was om als eerste Moorsledenaar aan de finish te komen,” gaat copiloot Nick verder. “We hadden een top 3 in gedachten, maar de samenwerking was top en snel voelden we dat er veel meer inzat. Ik wist al langer dat Melissa snel was, maar wat ze op kp4 liet zien was echt wel klasse. We gaven de tegenstand een mokerslag van bijna 7 seconden…”

Zo kwam kreeg duo halverwege de koers een voorsprong 8 seconden op Vincent Verschueren, maar de volgende proef ging het even mis in de Skoda Fabia R5.
“Bij het verlaten van de toertjes op kp 5 gingen we rond. Ik moet geen excuses zoeken het was gewoon een domme fout! We hebben de moed echter niet laten zakken en zijn vol in de aanval geweest. Ik heb echt alles gegeven en we konden Vincent terug pakken. Uiteraard ben ik super tevreden, de samenwerking met Nick verliep ook super, het is altijd wat wennen aan een nieuwe co maar zijn nota’s waren absoluut foutloos! Knap!”

Melissa en Nick wonnen na 8 proeven met iets minder dan anderhalve seconde voorsprong. Door deze derde zege is Melissa nu samen met Joost Boxoen recordhoudster met 3 overwinningen in Moorslede. Veel plannen zijn er nog niet voor de rest van het seizoen.
“het is redelijk druk in de zaak en die willen we natuurlijk prioriteit geven. Als alle meezit rijden we zeker de ORC, Rallye de Charlemagne en Kortrijk, wat er nog bijkomt hangt af van ons budget, we zoeken naast Kroon Oil nog extra partners voor een meer uitgebreid programma…”

“ik wil zeker nog alle sponsors bedanken, en natuurlijk ook Melissa en het team van ASD voor de fijna samenwerking,” besluit Nick die fier is dat hij zowel de laatste editie van de rallysprint als de eerste editie van de Short Rally kon winnen…

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws