Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

De inschrijvingen voor de 51ste Station Le Seau Monteberg Rally zijn open

Geschreven door  Mrt 12, 2023

Het rallyseizoen 2023 is van start gegaan. Ook bij Club Superstage zijn de talrijke vrijwilligers al volop bezig met de voorbereidingen van hun eerste evenement van het seizoen, de 51ste editie van de Station Le Seau Monteberg Rally die op zondag 7 mei verreden wordt.

Het concept van de wedstrijd blijft ongewijzigd. De wedstrijd telt drie verschillende klassementsproeven en in totaal worden elf proeven afgewerkt. De totale lengte van het parcours bedraagt 229,58 km, waarvan 107,15 km tegen de klok wordt afgewerkt. De wedstrijd opent met KP Dikkebus, met zijn 10,52 km ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Daarna trekken de deelnemers voor de eerste keer naar KP Monteberg, dit jaar goed voor 11,58 km. Het eerste gedeelte van de proef is gewijzigd ten opzichte van 2022. De lus wordt afgesloten met KP Busseboom, ongewijzigd ten opzichte van 2022 en goed voor 6,25 km tegen de klok. Deze lus wordt drie keer afgewerkt, om de wedstrijd af te sluiten met een vierde doortocht op de KP's Dikkebus en Monteberg. Net zoals vorig jaar eindigt de wedstrijd op de sfeervolle Grote Markt van Poperinge.

Wat het startveld betreft, is het natuurlijk veel te vroeg om deelnemers aan te kondigen, al zou het ons niet verbazen mocht een of ander Brits team de oversteek maken om zich voor te bereiden op de manche van het British Rally Championship die in Ieper verreden wordt. De Monteberg Rally blijft immers de ideale voorbereiding op de Ardeca Ypres Rally, de topafspraak van het Belgisch en Brits kampioenschap op 23-24 juni.

Deelnemers die erbij willen zijn, twijfelen best niet te lang. De inschrijvingen gaan vanavond open en het reglement is te raadplegen op Sportity (code MBR2023). Ook toeschouwers die op zondag 7 mei van het spektakel willen genieten op de Monteberg, kunnen hun tickets (20 euro) al online bestellen.

Meer info: www.montebergrally.com

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws