Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 16 april 2024

logo rally online

Rally Online België

J-Motorsport met twee DS3's in de Rally van Monte-Carlo

Geschreven door  Jan 16, 2017

Jourdan Serderidis in de WRC Trophy en Emil Bergkvist in WRC2

J-Motorsport was het laatste Belgische team dat in 2016 actief was in de internationale rallysport, met de deelname van Jourdan Serderidis aan de Rally van Australië, en het zal ook het eerste team zijn in 2017. J-Motorsport brengt immers twee wagens aan de start van de Rally van Monte-Carlo op donderdag 19 januari.

Jourdan Serderidis zal zelf met zijn Citroën DS3 WRC het feest terug openen, met Frederic Miclotte aan zijn zijde. "Ik heb beslist om dit jaar mijn kans te wagen in de nieuwe 'WRC Trophy', toegankelijk voor privé-piloten die met een WRC rijden die geen deel uitmaken van de nieuwe generatie die debuteert in deze Monte-Carlo. Deze nieuwe competitie is op mijn lijf geschreven, want op dit niveau was er natuurlijk geen vergelijking mogelijk met de fabriekswagens en officiële piloten. Ik denk dat we nu een mooie competitie kunnen krijgen tussen privé-piloten."

De uitdaging spreekt hem erg aan, want Jourdan wil het liefst rijden met een wagen van de WRC-categorie: "In WRC2 lag het niveau bijzonder hoog, met jonge talenten die dromen van een officieel zitje op het allerhoogste niveau. De R5's vergen ook een heel agressieve rijstijl. ik wilde een wagen waarin ik me meer op mijn gemak zou voelen. Dat gevoel had ik elke keer wanneer ik met de DS3 WRC reed. Het chassis van de WRC is veel stabieler, de motor is soepeler, hij is makkelijker in de koorden te houden en je hebt meer vermogen om je te redden uit hachelijke situaties."

Jourdan betreurt dat zijn potentiële tegenstanders in de WRC Trophy pas zullen beginnen in Zweden en anderen wellicht nog later, in Corsica en Portugal. Maar, hij wil absoluut de uitdaging aan gaan in Monte-Carlo: "Deze wedstrijd is onmiskenbaar de belangrijkste, de meest prestigieuze op de kalender. Hij spreekt iedereen aan. Ik reed de wedstrijd uit bij mijn eerste deelname, in 2014, maar de voorbije twee jaar had ik geen geluk. Deze keer wil ik opnieuw uitrijden. Maar, dat is niet makkelijk in Monte-Carlo. De proeven zijn nooit homogeen. Op de proeven zijn de omstandigheden vaak compleet verschillend van de ene naar de andere kant van de berg. Zelfs bepaalde stroken op een proef kunnen compleet verschillen, al naargelang de hoogte. Gelukkig kan ik rekenen op uitstekende ouvreurs, Frédéric Béco en Cédric Pirotte, allebei perfectionisten. De bandenkeuze is natuurlijk uitermate

belangrijk, maar met hun hulp en de ervaring van Frederic Miclotte hebben we voortaan voldoende kennis en ervaring in huis om de juiste keuzes te maken."

Jourdan Serderidis en Fred Miclotte kijken trouwens uit naar de verlenging van de samenwerking met de jonge Zweed Emil Bergkvist, die opnieuw zijn kans gaat in WRC2, samen met Joakim Sjöberg in een Citroën DS3 R5. "Door verder samen te werken met J-Motorsport, zal ik voor de eerste keer twee jaar met een wagen van hetzelfde team rijden," reageert Emil, de Europese Junior-kampioen van 2015, enthousiast. "Bij het begin van het seizoen geeft het een goed gevoel dat ik het team, de mecaniciens en de auto al ken. De DS3 heeft trouwens een aantal evoluties gekregen. Alles ziet er goed uit. Het is onze doelstelling om het beste Citroën-team te zijn in elke wedstrijd en mee te strijden voor het podium in WRC2. Maar, het belangrijkste is de finish te bereiken van elke rally waar we aan deelnemen."

De context waarin Bergkvist zal rijden, zal beter zijn, want hij wordt ook testpiloot voor Citroën Racing... "Een dergelijk statuut is natuurlijk een mooie erkenning," vervolgt Emil met begrijpelijke fierheid. "Ik ben nog heel jong, maar ik denk dat ik een goede 'feedback' kan geven bij de ontwikkeling van een rallywagen. Het is in elk geval bijzonder interessant om de kans te krijgen meer te rijden tussen de rally's."

Omdat de jonge Zweed ook gesteund wordt door Belgische sponsors, zal hij ook een of andere manche van het Kampioenschap van België rijden met J-Motorsport. "In principe brengen we ook een jong Belgisch talent aan de start van vijf nationale wedstrijden," vervolgt Jourdan Serderidis. "Maar, op dit moment concentreren we ons op de grote uitdaging die de Rally van Monte-Carlo is. Voor onze DS3 WRC, een versie van 2014, krijgen we logistieke steun van PH Sport. Zij zetten een wagen in voor Craig Breen voor rekening van Citroën Racing. Wij zullen er alles aan doen om aan de finish te staan en een goede zaak te doen in de WRC Trophy. De testsessie van deze zondag, op een lichtjes beijzelde testbasis in de buurt van Gap, verliep perfect, zowel voor Emil als voor ons. We hebben ons geamuseerd en de sfeer in het team is top!"

Laatst aangepast op Maandag, 16 januari 2017 08:50
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws