Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Guillaume de Mevius laat zich opmerken in Monte-Carlo

Geschreven door  Jan 28, 2019

Na een geslaagd seizoenseinde in 2018 en twee overtuigende testsessies, stonden Guillaume de Mevius en Martijn Wydaeghe met veel vertrouwen aan de start van de Rally van Monte-Carlo. Reeds vanaf de eerste klassementsproeven 's nachts liet de RNT piloot zich reeds opmerken, door zijn eerste wereldscratch in WRC2 te realiseren...

"Ik heb vertrouwen in de wagen en mijn testsessies voor de rally hebben mij toegelaten om de goede set-up te vinden. Het doet plezier om te zien dat we op het niveau van de besten zitten..."

Jammer genoeg begon vrijdag slecht met een lekke band die het Citroën C3 R5 team van DG Sport Competition 1'30"" kostte. En op de besneeuwde stukken ontbrak het Guillaume wat aan vertrouwen. Hij slaagde er wel in de schade te beperken door toch nog op een 4e plaats in WRC2 te eindigen bij het binnenrijden van Gap aan het einde van de tweede dag.

"Met de passage van de WRC's hollen de rijlijnen uit, en in een bocht die ik genoteerd had als "rijlijn bekijken", ben ik in de rijlijn moeten duiken en reed ik een platte band. Samen met Martijn heb ik besloten om toch niet te stoppen en uiteindelijk zijn we minder tijd verloren dan wanneer we het wiel zouden verwisseld hebben. Nadien op de sneeuw was ik iets te voorzichtig en ben ik wat tijd verloren, maar op het droge was ik weer in mijn sas."

Dat wordt zaterdag weer bevestigt wanneer Guillaume twee nieuwe beste tijden in WRC2 klokt op de twee passages van de "droge" klassementsproeven van St Léger-La Bâtie Neuve. De Citroën C3 R5 "zwart-geel-rood" keert terug in Monaco op de 3e plaats in WRC2, na Yohann Bonato en Stéphane Sarrazin. Kers op de taart, de piloot van DG Sport Competition eindigt in de Top 10 algemeen.

De laatste dag zet zich goed in met een degelijke chrono op de klassementsproef van Turini, waardoor Guillaume de Mevius zijn kloof met de jonge Franse belofte Adrien Fourmaux kan dichten. In de volgende klassementsproef, Cabanette - Col de Braus - wordt een kleine fout in een rechtse bocht het RACB National Team fataal. De wagen botst tegen een boom en valt naar beneden. Einde van de wedstrijd voor Guillaume en Martijn. Maar voor hun opgave hebben ze in elk geval bewezen dat ze het nodige poeder in zich hebben om voor de eerste plaatsen van het WRC2 te vechten.

Afspraak om dit potentieel bevestigd te zien in Corsica voor de volgende etappe van de Citroën C3 R5 DG Sport Competition in het WRC2 programma.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws