Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Sébastien Bedoret aan de start van WRC Croatia Rally

Geschreven door  Apr 08, 2021

Na lange maanden van inactiviteit kunnen Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq eindelijk opnieuw hun helm en racepak aantrekken. Omdat er in België voorlopig geen rally’s kunnen worden gereden staan de vertegenwoordigers van Škoda België aan de start van WRC Croatia Rally, de derde manche van het wereldkampioenschap. Die wordt van 22 tot 25 april in de streek rond Zagreb verreden.

“Ik denk niet dat ik hoef te stellen dat we staan te popelen om opnieuw achter het stuur van een rallywagen te kruipen – in casu de eerste versie van de Škoda Fabia R5 – en de mensen van het SXM-team terug te zien”, stelt Sébastien met een brede grijns. “Voor alle rallyfans was het seizoen 2020 best een frustrerende zaak. Ik mis de competitie heel erg, al heb ik half maart nog een kartwedstrijdje in Mariembourg gereden. De huidige situatie zorgt ervoor dat er nog wat twijfel over het normale verloop van het seizoen 2021 hangt, en daarom zorgt onze deelname aan de Rally van Kroatië voor een hele voldoening, is het een hele eer zelfs. We zijn Škoda België en al onze partners die ons ondanks de huidige crisis zijn blijven steunen dan ook erg dankbaar. Zonder hun steun hadden we er niet aan de start gestaan. Ik geef het je op een briefje, we zijn er ons terdege van bewust hoeveel geluk we hebben. We zullen er dus van genieten… en het beste van onszelf geven!”

Sébastien en Thomas komen uit in WRC3, en staan voor het eerst aan de start van de wedstrijd die ook voor het eerst op de WK-kalender prijkt. “In ons geval kan dat alleen maar een voordeel zijn”, legt de corijder uit. “In tegenstelling tot onze vorige deelnames aan WK-manches, in Duitsland en Corsica, zullen we in vergelijking met onze belangrijkste tegenstanders geen gebrek aan parcourskennis hebben. Aan de andere kant: na zo een lange periode zonder wedstrijden is het evident dat we wat ritme zullen missen… Ook al omdat we vooraf geen testsessie kunnen afwerken. Verwacht dus niet dat we helemaal voorin zullen meedraaien! We zullen eerst wat vertrouwen moeten opbouwen, en eens dat het geval is hopen we in de loop van de wedstrijd dichter aan te sluiten bij de referentietijden in onze categorie.”

In Kroatië mogen de deelnemers zich aan een lastige wedstrijd verwachten, want op de bergwegen rond Zagreb ligt het asfalt – dikwijls hobbelig en in slechte staat – er verraderlijk bij. “Bij het bekijken van enkele onboardbeelden op het internet konden we vaststellen dat de wegen er heel smal zijn, met heel wat reliëf”, voegt Thomas eraan toe. “Ik denk dat het parcours wel bij de rijstijl van Sébastien zal passen, maar dan zullen we wel het volste vertrouwen in onze nota’s moeten hebben.”

Sébastien en Thomas beseffen dus dat de basis van het succes al tijdens de verkenningen zal worden gelegd, verkenningen waarbij slechts twee passages toegelaten zijn. “Dat wordt inderdaad een belangrijke factor, zoals bij iedere buitenlandse rally die we nog volledig moeten leren kennen”, bevestigt Seb. “En het klopt inderdaad dat er nogal wat stroken zijn die min of meer blind moeten worden genomen. We zullen dus heel geconcentreerd moeten zijn, en over uiterst precieze nota’s moeten beschikken. Maar dat is net wat de rallysport zo mooi maakt!” 

Op zondagnamiddag het beroemde Sint-Marcusplein in Zagreb oprijden – waar het finishpodium zal staan – zal Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq al heel wat voldoening schenken. Op welke positie ze met hun Škoda Fabia R5 kunnen eindigen? De Belgische rallyfans staan te popelen van ongeduld om dat te weten te komen.

 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws