Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 21 mei 2022

logo rally online

Rally Online België

Het WRC maakt historische afspraak in Ieper!

Geschreven door  Aug 12, 2021

De Belgen willen zich meten met de wereldtop in WRC2 en WRC3

Voor de eerste keer in de geschiedenis wordt dit weekend een manche van het FIA World Rally Championship verreden in ons land. De wereldtop zakt af naar Ieper. Een ideale buitenkans voor veel Belgen om zich eens te meten met de internationale top. Vooral in WRC3 zal het spannend worden, want heel wat van onze nationale toppers gaan de strijd aan met de referenties in een Rally2, zoals Oliver Solberg, Jari Huttunen, Nikolay Gryazin, Tom Kristensson en Teemu Suninen. 

Davy Vanneste, die deze week de burgemeester van Ieper Emmily Talpe, nog een spectaculaire rit bezorgde als passagier mikt op een topresultaat, net als Citroën merkgenoot en voormalig Ieper-winnaar Kris Princen.

We zijn ook benieuwd naar de tijden van achtvoudig Belgisch kampioen Pieter Tsjoen met zijn VW Polo R5 in de kleuren van Safety Jogger, dezelfde wagen als Vincent Verschueren, die de kleuren verdedigt van GoDrive, het team uit Heuvelland. En wat kan Bernd Casier op de voor hem bekende West-Vlaamse wegen met zijn Ford Fiesta, dezelfde wagen als Maxime Potty?

Na zijn dominant en overtuigend optreden in de South Belgian Rally, zijn we benieuwd of Ghislain de Mevius ook in West-Vlaanderen de Belgische concurrentie kan domineren om het in Spa af te maken. Bijna voor eigen publiek, wat zeker het geval is voor Cédric De Cecco. De Skoda-boys Adrian Fernémont, Sébastien Bedoret en Pieter-Jan Michiel Cracco mikken eveneens op een hoofdrol. En vanzelfsprekend wil Grégoire Munster eindelijk in eigen land eens de volle pot scoren met zijn Hyundai. Nicola Stampaert zal in de eerste plaats genieten van het WRC-peloton, want de Oost-Vlaming wil dit jaar vooral ervaring opdoen.

De WK-affiche is ook subliem voor de GT's. Marc Duez, Gino Bux, Chris Vandamme en Stefaan Prinzie kiezen voor een Alpine A110.De Franse bolide in RGT zorgt voor een recordopkomst in de klasse, want ook de Fransen Emmanuel Guigou, Pierre Ragues en Philippe Baffoun stappen in een Alpine. Mooie referenties voor onze snelste Porschisten Tim Van Parijs, Glenn Janssens, Tuur Vanden Abeele en Claudie Tanghe.

De meeste jongeren zien we terug in de Renault Clio Trophy Belgium, waarin dubbele punten te verdienen zijn. Met een dozijn Clio's Rally5 aan de start, belooft het een erg spannende strijd te worden. Voor de zege worden Benoit Verlinde, Tom Rensonnet, Gilles Pyck en Corentin Dozot getipt, maar laten we streekrijders Nikias Priem en Matthias Delplace niet uit het oog verliezen!

De afspraak met de geschiedenis in de Renties Ypres Rally Belgium begint vrijdagmiddag en eindigt na bijna 300 km tegen de chrono zondagmiddag op het circuit van Spa-Francorchamps.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws