Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Ardeca Ypres Rally in het FIA World Rally Championship 2022

Geschreven door  Feb 18, 2022

De wereldtop is opnieuw te gast in Ieper van 19-21 augustus!

Afgelopen zomer werd voor de eerste keer een manche van het FIA World Rally Championship georganiseerd in België, meer bepaald de Ypres Rally. Dit jaar zullen de WRC-toppers opnieuw te gast zijn in Ieper, want van 19 tot 21 augustus zal de Ardeca Ypres Rally het decor zijn van de 9de manche van het FIA World Rally Championship 2022.

Van een verrassing gesproken! Wegens de pandemie kreeg Club Superstage vorig jaar de unieke kans om met de Ypres Rally te promoveren naar het FIA Wereldkampioenschap Rally. Het werd een geweldig rallyfeest, gewonnen door onze landgenoten Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe. De organisatie maakte een sterke indruk bij zijn debuut op het hoogste niveau, want ook dit jaar krijgt de Ardeca Ypres Rally een plaats op de kalender van het FIA World Rally Championship 2022!

"Op de voorlopige kalender van het FIA World Rally Championship stond de 9de manche aangeduid in het weekend van 19 tot 21 augustus, maar de naam van de wedstrijd was nog niet ingevuld," vertelt Alain Penasse, voorzitter van Club Superstage. "Er waren meerdere kandidaten voor die plaats. Enkele weken geleden kregen we van de WRC Promotor de vraag of we die plaats wilden innemen met de Ardeca Ypres Rally. Zowel Wolf Oil, partner van het FIA World Rally Championship, als Ardeca, de naming sponsor van de wedstrijd, hebben inspanningen geleverd om deze tweede Belgische WK-manche mogelijk te maken. Als Club zijn we heel blij dat we het FIA World Rally Championship opnieuw naar Ieper kunnen halen. Het is een beloning voor de inspanningen die de ganse club, alle vrijwilligers, onze partners en de lokale overheden afgelopen jaar geleverd hebben om die eerste editie tot een succes te maken."

Yves Decat, Global Marketing Director van Wolf Lubricants, is ook enthousiast: “Als in België gevestigde exclusieve smeermiddelen partner van het FIA World Rally Championship zijn we voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de zichtbaarheid en het bereik van deze adembenemende sport te vergroten. We zijn blij dat we de terugkeer van de Ypres Rally Belgium op de kalender van 2022 kunnen steunen door de krachten te bundelen met de hoofdsponsor van de wedstrijd, Ardeca."

Ieper is een rallystad

Het format van de wedstrijd zal wellicht aangepast worden. "Het is nog te vroeg om daar al definitieve uitspraken over te doen, maar we zullen deze keer wel een podium voorzien op de Grote Markt in Ieper, voor een sfeervolle ceremoniële start," vervolgt Alain Penasse. "We zullen dit jaar ook een nevenwedstrijd organiseren voor de nationale klassen en de Historic-wagens, zodat we alle klassen van het Belgisch kampioenschap aan de start kunnen brengen."

Voor de Stad Ieper is het een eer om een wedstrijd van het FIA World Rally Championship te mogen verwelkomen. "Uiteraard zijn we vereerd dat we opnieuw gaststad mogen zijn voor het WRC," aldus Burgemeester Emmily Talpe. "Het toont alvast aan dat de organisatie, onze stad en ruimere omgeving gesmaakt werden vorig jaar. Voor de tweede keer de WRC-manche binnenhalen zal Ieper in het binnen- en buitenland nog sterker op de kaart zetten als rallystad. Niet alleen voor de autosportliefhebbers, maar ook voor de horeca, de logiessector, en in het algemeen voor de beleving in de streek is dit goed nieuws. Zowel op korte termijn, namelijk de vele bezoekers tijdens het weekend zelf, als op langere termijn. De editie van vorig jaar was een groot succes voor onze stad op het vlak van citymarketing!"

Blokkeer alvast uw agenda op 19-21 augustus, want de Ardeca Ypres Rally mag u niet missen.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws